• +1-800-123-789
  • info@webriti.com

Поглед към топлинната ефективност на термопанели и сандвич панели

Поглед към топлинната ефективност на термопанели и сандвич панели

Изолираните метални панели (IMPs) термопанели или по-известните като сандвич панели са, тип лек заводски метален панел, представляват непреодолима алтернатива на по-конвенционалните решения на покривния панел. Теропанелите имат непрекъсната изолационна сърцевина, която работи заедно с метални кожи, за да създаде бариера срещу въздуха, водните пари и топлинните условия. Едно от основните ползи от Теропанели е тяхната топлинна ефективност, средно R-7,0 до 7,2 на инч в сравнение с R-5,6 на инч за уретанов борд. Изолираните метални покривни панели обикновено се предлагат в дебелини от два до шест инча, които обикновено съответстват на R-14 до 42.

 

Структура на ИМП

ИМП се състоят от два отделни панела от метална кожа и ядро ​​от пенопласт. Изолацията от пяна е направена от нехлорофлуоровъглеродна (не-CFC) полиуретанова пяна. Като пример, Теропанелите на MBCI се състоят от затворена клетъчна структура и номинална плътност от 2,2 паунда на кубичен крак. Неговата затворена клетъчна структура предпазва пяната от абсорбиране на вода.

 

Термичен лък в Теропанелите на термопанел пловдив

Топлинна ефективност на Теропанели

 

Термичното разширение на изолираните метални панели се поема от термично поклонение.

Интересен феномен с покривни панели IMP е, че не е нужно да се справяте с термичната експанзия, както правите с единични панели. При широки, закрепени навътре покриви можете да имате проблеми с поставянето на панели около крепежните елементи. А при покриви със стоящи шевове, трябва да се уверите, че скобите на панелите могат да се справят с очакваното топлинно движение. Изолираните панели обаче изпитват нещо наречено “термичен лък”.

Екстериорната метална кожа на Теропанелите ще продължи да се разширява, когато се нагрява. Но вместо да причини цялостно нарастване на Теропанелите, външната обвивка на Теропанела ще се извие леко между сърцевините / гредите, защото вътрешната метална кожа на термопанел или сандвич панел поддържа относително постоянна температура. Изолационната пяна, която прилепва към тази метална кожа, се огъва, за да позволи този лък. Поради това, термичното разширение се настанява от малкия нарастващ растеж (и извиване) на външната метална кожа между всяка обшивка / греди, които обикновено са разположени на разстояние от пет до седем стъпки.

Изолираните метални покривни панели са неподвижни покривни системи, които ще изпитат термичен лък между сърцевините, за разлика от единичните кожни системи, които са проектирани да позволяват разширяване и свиване в панела. Благодарение на ползите от топлинната ефективност, покривите на теропанелите започват да се забелязват като алтернатива за дизайнерите, които търсят прогресивен избор за постигане на гъвкавост и функционалност.

carrot